Voorspelbare performance middels IP-Private network

case-study_Cerberus_350x350

Voorspelbare performance middels IP-Private Network

Continuïteit en performance cruciaal voor dienstverlening

Als er één branche is waarin continuïteit en performance van belang zijn, dan is het de financiële dienstverlening wel. Daar weet internationaal opererende speler Cerberus Global Investments B.V. alles van. Met meer dan 785 toegewijde professionals, heeft de investeringsmaatschappij de afgelopen jaren meer dan 30 miljard euro aan beleggingen in haar portefeuille opgebouwd.

Een stabiele en betrouwbare oplossing

De medewerkers van Cerberus zijn wereldwijd verspreid over 21 kantoren. Het hoofdkantoor staat in New York. Net als deze kantoren, is ook de IT infrastructuur over diverse continenten verdeeld. Dat bracht performance-uitdagingen met zich mee, merkte medewerkers van Cerberus in Amsterdam en Baarn. Dagelijks ervoeren zij een performance degradatie, door een hoge latency op hun digitale werkplek. Daarom adviseerde Hosted.nl een rechtstreekse ontsluiting van de vestigingen, op het core netwerk in het datacenter in Hayes (UK).

case-study_Cerberus1_1200x628

Voorspelbare performance

Directe ontsluiting zorgt ervoor dat verkeersknooppunten overgeslagen worden, waardoor er rechtstreeks met de IT-omgeving van Cerberus gecommuniceerd wordt. Doordat deze oplossing niet via het internet gerouteerd wordt, beschikt Cerberus over een oplossing met een voorspelbare performance. Daarnaast lopen de aangesloten vestigingen geen risico meer op DDoS-aanvallen, worden security-risico’s verlaagd of zelfs geheel weggenomen en regelt een centrale firewall het internetverkeer.

Geen omkijken meer

Door de toevoeging van managed routers, op de vestigingen in Nederland, heeft Cerberus geen omkijken meer naar de oplossing. Hosted.nl monitort de routers, de verbindingen en het netwerk, waardoor performance degradatie snel in beeld is. Sinds het in gebruik nemen van de verbinding, zijn er geen klachten meer waargenomen met betrekking tot vertraging en een verminderde gebruikerservaring in de digitale werkplek.

“Sinds het in gebruik nemen van de Private-IPN oplossing van Hosted.nl is de performance op onze werkplekken aanzienlijk verbeterd”

Naam

/ Cerberus Global Investments