Plesk Onyx: de efficiënte keuze voor VPS beheer

plesk-onyx_1200x628
Blog

Plesk Onyx: de efficiënte keuze voor VPS beheer

Plesk Onyx is ontzettend populair, alleen al in Nederland wordt het gebruikt op circa 400.000 servers. Daarmee worden, -vanuit dit web-based controlepaneel-, ongeveer 11 miljoen websites beheerd. Plesk Onyx biedt een aantal voordelen, zoals een handige en gebruiksvriendelijke grafische interface en een WordPress Toolkit. Daarnaast kan zonder technische kennis en op eenvoudige wijze extra extensies geïnstalleerd worden op de server en de Plesk installatie vanuit de Extensie store.

Plesk Onyx biedt bovendien de mogelijkheid om de server of VPS op afstand te beheren, een handige mobiele app voor realtime inzage in de server status en slimme tools om je server in de gaten te houden en te monitoren. Bijvoorbeeld of het verbruik van de resources op de server niet te hoog oploopt.

Gebruiksvriendelijke interface

Plesk Onyx biedt een gebruiksvriendelijke interface. Dat maakt het beheer van een dedicated server of VPS een stuk makkelijker, sneller en daarmee efficiënter. Het wordt eenvoudiger om meerdere domeinnamen en webhostingpakketten te beheren. Of te laten beheren, als je kiest voor Managed Hosting of een Managed VPS. Een fijn idee, omdat alle databases, e-mail en andere elementen bij elkaar in één overzicht staan. Dat maakt het makkelijker om server-taken te automatiseren, tijd te besparen en voor lagere tarieven de beste dienstverlening aan te kunnen bieden. We maken bij Hosted.nl daarom al langere tijd heel tevreden gebruik van Plesk Onyx op onze Virtual Private Servers.

Beheer je VPS nu nog efficiënter met Plesk Onyx

WordPress-Toolkit en extensies

Voor Plesk Onyx is er een WordPress Toolkit 2.0 beschikbaar. Dat biedt een aantal belangrijke voordelen:

  • Overzicht van de veiligheidsstatus
  • Beschikbare updates op een rij
  • Plugins vanuit één overzicht
  • Thema-opties direct beschikbaar

Met een paar klikken is het mogelijk om alle WordPress-installaties vanuit één plek te beheren. De ideale manier om een VPS te beheren, als er voor de website gebruik wordt gemaakt van dit CMS. En die kans is groot, omdat WordPress inmiddels verantwoordelijk is voor ongeveer een derde van alle websites die er wereldwijd beschikbaar zijn. Bovendien zijn er krachtige extensies beschikbaar voor Plesk Onyx VPS. Het gaat dan bijvoorbeeld om Docker Support, Let’s Encrypt en Plesk Multi Server. Die maken het beheer van je VPS (of zelfs meerdere) een stuk makkelijker, efficiënter en daarmee goedkoper.

VPS op mobiel beheren

Tenslotte biedt de Plesk Mobile-app de mogelijkheid om een VPS op afstand te monitoren en beheren. Voor toegang op afstand, waardoor we onafhankelijk van de locatie kunnen werken. De app is er voor Android en iOS, om ook onderweg inzicht te krijgen in de status of wijzigingen door te kunnen voeren. Op die manier garanderen we met Managed Hosting en Managed VPS doorlopende beschikbaarheid, zodat de techniek altijd ligt in onze vertrouwde handen.

Specialisten in Plesk Onyx

Op zoek naar een Plesk specialist voor je server of VPS? Of wil je het beheer van je server of VPS aan een pro uitbesteden?

Plesk Onyx Professional CertificationHosted.nl is Plesk Onyx Certified Professional. Net zoals dat we ook specialist zijn voor je VPS, Managed Hosting of andere Managed IT oplossing waar je naar op zoek bent.

Plesk behoort tot de technieken, waar we bewezen op getraind en gecertificeerd zijn, zodat jij er op kan vertrouwen dat we het beheer van je server of VPS met Plesk op de juiste manier doen.