Linux Server? 6 redenen om te kiezen voor Ubuntu als OS

ubuntu-server_1200x628
Blog

Linux Server? 6 redenen om te kiezen voor Ubuntu als OS

Bij het inrichten van je nieuwe dedicated servers, VPS of Public Cloud VM is één van de eerste (en meest belangrijke keuzes) voor welk besturingssysteem je (OS) je kiest. Kies je dan voor Linux of Windows? En eenmaal gekozen voor Linux welke uitvoering? Hoewel al jaren beschikbaar, wordt steeds meer gekozen voor Ubuntu Server als Linux Operating System. Bij Hosted.nl werken we al een aantal jaar met dit OS. We leggen je graag uit waarom dit zo is en wat de voordelen zijn van Ubuntu ten opzichte van andere Linux Operating Systems.

Bij Hosted.nl houden we van lichte toepassingen zonder onnodige extra’s, waarmee we aan de andere kant wel heel productief en compleet kunnen zijn. Ubuntu Server is dan een goede keuze, waarmee we bijvoorbeeld op de juiste wijze zorg dragen voor een veilige en betrouwbare basis voor onze Managed Hosting oplossingen. Wij hebben de technische expertise en ervaring, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Voordelen van een Ubuntu Server

De Ubuntu Server software biedt een aantal belangrijke voordelen:

Licht van gewicht

Makkelijk in gebruik, omdat er geen overbodige ‘troep’ aanwezig is. Een fijn idee, omdat je daardoor veel minder tijd kwijt bent aan onderhoud en updates die niet bijdragen aan de kern van de werking.

Slim ingericht

Ondertussen zit Ubuntu Server op een heel slimme manier in elkaar. Daardoor kunnen we met één commando eenvoudig software installeren voor veel gebruikte toepassingen.

Alle pakketten bij elkaar

Met Ubuntu Server hebben we alle pakketten bij elkaar. We gebruiken de officiële bronnen, zodat we niets hoeven te missen en jou daar zo goed mogelijk mee van dienst kunnen zijn.

Brede community

Achter Ubuntu Server gaat een brede community schuil, die met hart en ziel werkt aan de documentatie die er beschikbaar is. Handig op het moment dat zich een keer iets onverwachts voordoet.

Rust en regelmaat

Twee fijne eigenschappen voor technische software. Dankzij voorspelbare cycli weten wij waar we aan toe zijn en dat komt de stabiliteit voor jou sterk tegemoet.

Maximale veiligheid

Dankzij de snelle respons door het Ubuntu Security-team kun je rekenen op een zeer veilig systeem, dat wij natuurlijk netjes voor je in de gaten houden.

Op die manier biedt Ubuntu Server een aantal belangrijke voordelen. Wij zorgen er daarmee voor dat je kunt rekenen op de beste software voor bijvoorbeeld Webspace oplossingen. En wil je daar meer over weten of heb je specifieke technische vragen? We werken al jaren met de software en kennen ook de alternatieven die er beschikbaar zijn goed. Op die manier kunnen we je uitstekend laten zien wat er mogelijk is.

Aan de slag met Ubuntu: een goede keuze voor Managed Hosting

Benieuwd naar Ubuntu vs. Desktop of een andere vergelijking? Wij leggen er je graag over uit en kunnen je meer vertellen over hoe we het gebruiken voor Managed Hosting.

Op die manier zorgen we ervoor dat jij precies weet wat er onder de motorkap gaande is, als je daar behoefte aan hebt natuurlijk. Wil je liever zeker weten dat het goed geregeld is, maar mogen we je de details besparen? Geen probleem, dan zorgen wij ervoor dat jij goed kunt werken met de website, de applicatie of al het andere dat je bij ons wilt laten hosten.