NUMA kiest voor de cloud om sneller te anticiperen

numa uitvaart logo

NUMA kiest voor de cloud om
sneller te anticiperen

Ontzorging en zekerheid als transitiekeuze naar de cloud

NUMA Uitvaartverzorging is, met 11 vestigingen met ruim 55 medewerkers, één van de grotere spelers binnen de uitvaartbranche. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om snel te anticiperen op de situatie en vragen van nabestaanden bij en na een overlijden.

Nabestaanden hebben veelal hun handen al vol aan verdriet en rouw. Daarom neemt NUMA Uitvaartverzorging nabestaanden alle zorg omtrent uitvaartverzorging uit handen. Flexibiliteit en beschikbaarheid van IT is daarbij tegenwoordig een pré om aan die vraag te kunnen voldoen.

Snel anticiperen bij laatste eer

Bij een overlijden komt veel kijken. Een groot deel van alle zaken die geregeld en afgestemd dienen te worden neemt NUMA uit handen van de nabestaanden. Flexibiliteit en snel kunnen anticiperen op de vragen en situatie van nabestaanden is dan ook een pré. Immers is de uitvaart vaak het laatste wat medewerkers van NUMA kunnen betekenen voor de nabestaanden.

Met de Online Werkplek van Hosted.nl zijn medewerkers van NUMA in staat om overal in Nederland in te loggen op de werkplek. Ook buiten de uitvaartlocatie, bijvoorbeeld bij de nabestaanden thuis. Dit maakt het voor hen nog eenvoudiger om dossier, mail en andere data te raadplegen. Zo kunnen zij de nabestaanden nog beter bijstaan, zonder de essentie van hun taak uit het oog te verliezen. Bovendien wordt tijd en geld bespaard die ten goede komt aan de kwaliteit van de uitvaart en het bijstaan van de nabestaanden.

case-study_NUMA_1200x628

Privacy verdwijnt niet bij overlijden

Ook blijft bij een overlijden blijft nog steeds het aspect van privacygevoelige data bestaan. Voor NUMA is het van groot belang dat haar data, en daarmee die van de nabestaanden en hun dierbare, veilig opgeslagen is.

Met de Online Werkplek oplossing is een gesloten omgeving gecreëerd, voorzien van uitgebreide back-up en two-way authenticatie. De oplossing is geheel compliant aan de norm voor de ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510.

Slimme IT integratie met focus op groei

NUMA koos voor een moderne, doch eenvoudig te gebruiken en professionele IT-omgeving. Hosted.nl fungeert als het aanspreekpunt voor alle 11 locaties. Bovendien werden alle locaties middels een passende internetverbinding en IP-SEC VPN tunnels ontsloten op het core netwerk van Hosted.nl. Hierdoor ontstaat er één centraal netwerk tussen alle locaties en kunnen medewerkers van NUMA op alle locaties optimaal werken.

“Met de online werkplekken van Hosted.nl, en de bijbehorende support, hebben wij voor onszelf een mate van zekerheid ingebouwd die perfect aansluit op onze bedrijfsvoering.”

Hans de Kluiver

/ Directeur – NUMA Uitvaartverzorging