Beste email hosting in Nederland: 5 tips om beter te vergelijken

Blog

Beste email hosting in Nederland: 5 tips om beter te vergelijken

E-mail hosting vergelijken om daar de beste keuze uit te maken? Met 5 handige tips wordt het een stuk eenvoudiger om een goede keuze te maken. Dé manier om naar meer te kijken dan de prijs alleen. Je kiest op die manier de beste e-mail hosting van Nederland, waar je bovendien een scherpe prijs voor betaalt.

Eigenschappen e-mail hosting vergelijken

Wil je e-mail hosting vergelijken? Let dan goed op de volgende eigenschappen:

  • Domeinnaam
  • Mailboxen
  • Schijfruimte
  • Mail-forwarding
  • Extra’s

Domeinnaam

Je kunt e-mail hosting vergelijken door goed te kijken of er een domeinnaam wordt aangeboden. In een aantal gevallen krijg je er een .nl-domeinnaam bij, zodat je daar gebruik van kunt maken voor jouw eigen e-mailadres. Helaas is dit niet altijd het geval, dus let daar goed op.

Mailboxen

Kijk goed naar het aantal mailboxen dat je kunt aanmaken. Soms is dat aantal beperkt tot enkele tientallen, soms tot minder en soms kun je er onbeperkt gebruik van maken. Dat laatste is natuurlijk het meest interessant, bijvoorbeeld als je werkt met meerdere werknemers.

Schijfruimte

Houd er in relatie tot het aantal mailboxen wel rekening mee dat er voldoende schijfruimte beschikbaar moet zijn. Ga uit van in ieder geval 500MB tot 1GB per e-mailadres. Voorkom op die manier dat de mailbox per e-mailadres te klein wordt, waardoor je het risico loopt dat de inbox snel vol zit en je geen e-mail meer kunt ontvangen.

Mail-forwarding

Een handige functie is mail forwarding. Het is dé manier om je e-mail automatisch door te sturen naar een ander account. Prettig, bijvoorbeeld als je een algemeen account gebruikt om al je mail vanuit één plek te kunnen controleren.

Extra

Let tenslotte op de extra’s die er beschikbaar zijn. Het kan gaan om een webmail-account dat eigenlijk standaard is, net als om een spamfilter en een virusscanner. Met die extra’s zorg je er eenvoudig voor dat je alleen de e-mail ontvangt die je wenst. En dat je die veilig kunt openen.

Prijzen vergelijken: set-up en periodiek

Heb je met onze tips de beste e-mail hosting van Nederland kunnen kiezen? Dan is het verstandig om naar de prijzen te kijken. Vergelijk de 3 beste aanbieders of pakketten. En let op meer dan de prijs per maand. Aanbieders kunnen set-up kosten berekenen die je eenmalig betaalt. Vervolgens betaal je de eerste periode soms een laag bedrag per maand, waarna de kosten kunnen oplopen. Houd dat allemaal in de gaten, om de prijzen goed met elkaar te kunnen vergelijken.

Beste e-mail hosting van Nederland

Kies op die manier de beste e-mail hosting van Nederland. We kunnen je daar als specialisten in hosting goed over adviseren, ook als je technische vragen hebt over hoe je de beste keuze kunt maken. Neem contact met ons op of vraag de e-mail hosting meteen online aan, dan gaan we er voor je mee aan de slag.