Patchman: de bodyguard van jouw website

patcman
Blog

Patchman: de bodyguard van jouw website

Software die vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week de veiligheid van je website in de gaten houdt. Dit is precies wat Patchman voor jou doet. Door gebruik te maken van Patchman scannen wij actief op verouderde softwareversies van WordPress of Joomla. Virussen en malware worden op deze manier zo snel mogelijk gevonden en zo wordt voorkomen dat je website met kwaadaardige software wordt geïnfecteerd.

Wat doet het?

Patchman controleert constant op de veroudering van je CMS-systeem. Waarschijnlijk gebruik je WordPress of Joomla om je website te beheren. Als je software verouderd is, heb je een verhoogde kans op virussen, malware of lekken in de beveiliging.

Door gebruik te maken van Patchman kom je niet meer voor verassingen te staan. Je zou Patchman kunnen zien als een bodyguard van je website. De software controleert constant of er een geïnfecteerd document ofwel malware binnenkomt en als dit gebeurt dan worden deze problemen gelijk opgelost.

Wat heb je er aan?

Door Patchman te gebruiken worden lekken in de beveiliging of in plug-ins snel gedetecteerd. Het mooie aan Patchman is dat op het moment dat er ergens een probleem is gevonden de rest van je website gewoon blijft werken.

Van alle werkzaamheden die achter de schermen plaatsvinden heb jij geen last en krijg jij niets van mee. Je wordt natuurlijk wel op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er gebeurt op jouw server.

Wat doen wij er mee?

Ons beleid bij Patchman is als volgt: Als er sprake is van malware wordt het geïnfecteerde bestand direct in quarantaine geplaatst. Op deze manier voorkomen wij dat de malware enige schade kan aanrichten.

Wanneer er een lek in de beveiliging is gedetecteerd, ontvangt u direct een e-mail met daarin de stand van zaken. 24 uur na het verzenden van de eerste e-mail wordt het lek gedicht door ons. Dit gebeurt na 24 uur. Zo geven wij je de ruimte je zaken te regelen. Zo weten we zeker dat je weet waar je aan toe bent, heb je de tijd om een goede back-up te maken en kun je wellicht zelf proberen het lek te dichten.

Mocht de website niet meer goed draaien nadat wij een bestand in quarantaine hebben gezet en je hierover een mail hebt ontvangen, dan is het altijd terug te draaien. Dit kun je zelf via het panel doen!

Hoe kun je over Patchman beschikken?

Patchman is standaard van toepassing op onze Hosting- en Reseller Hostingpakketten. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Dus iedereen, die een website door ons laat hosten, krijgt deze software er voor de extra veiligheid bij! Mocht het gewenst zijn om Patchman op een VPS te installeren dan kan dit ook. Wij vragen hiervoor € 14,95 per maand.

Bekijk onze Hosting- en Reseller Hostingpakketten en beslis waar Patchman jou mee kan helpen!