Benut de voordelen van Kubernetes

managed-kubernetes_1200x628
Blog

Benut de voordelen van Kubernetes

Als organisatie ben je continue en doorlopend in beweging. Daarbij behoud je het liefste focus op je eigen business en wil je zo min mogelijk afleiding van randzaken zoals het beheer van je IT of hosting omgeving. Als organisatie kies je dan voor outsourcings-oplossingen zoals Managed IT, Managed Services of Managed Hosting.

Bij Hosted.nl werken we met innovatieve toepassingen en oplossingen, zodat we je daar op een vooruitstrevende manier mee van dienst kunnen zijn. Een goed voorbeeld is het gebruik van Kubernetes binnen onze Managed Kubernetes oplossingen. Het is in korte tijd het meest populaire platform geworden om applicaties te beheren en aan te sturen over netwerken. En ben je benieuwd wat daar de specifieke voordelen van zijn? We zetten er drie voor je op een rij.

Voordelen van Kubernetes

Benieuwd naar de voordelen van Kubernetes? Het begon ooit als een intern beheersysteem bij Google voor de applicaties, destijds nog onder de naam Borg. Dankzij onder andere deze voordelen wordt er nu wereldwijd veel gebruik van gemaakt:

Automation

Een belangrijk verschil van Kubernetes vs. Dokker is de focus op automation. De software gaat er vanuit dat de gebruiker niet goed weet wat er moet gebeuren. Het betekent in de praktijk dat je niet steeds antwoord hoeft te geven op allerlei vragen. Kubernetes werkt slim, door bijvoorbeeld automatisch een nieuwe applicatie op te starten als de gebruiker een andere stopzet. Heel praktisch is bovendien de auto scaling-functie van Kubernetes. Zodra machines overbelast raken schakelt automatisch load-balancing in en worden meerdere pods opgestart om de belasting over te verdelen. Hierdoor blijft je website gewoon goed bereikbaar.

Eén taal voor het geheel

Er zijn natuurlijk meerdere redenen om in combinatie met Apache Kubernetes te gebruiken. Eén van de belangrijke redenen daarvoor is dat er sprake is van declarative configuration. Het betekent dat er één manier is om alle onderdelen te beschrijven. Het is daarom niet meer nodig om vijf specialisten in te schakelen voor het netwerk, de machine, het OS, de back-up en bijvoorbeeld de routing. In plaats daarvan is er één taal, waardoor het veel makkelijker samenwerken is.

Modulaire opbouw

Aan de andere kant is Kubernetes modulair opgebouwd. De modules zijn klein, net als bij bijvoorbeeld Gmail. Op die manier kan het geheel communiceren met allerlei services, om er op een heel flexibele en praktische manier gebruik van te maken.

Specialist in Kubernetes

Hosted.nl is jouw specialist in Kubernetes. We vertellen je graag meer over de technische details rondom de containers die we voor applicaties gebruiken. Wij zorgen ervoor dat jouw Managed Hosting vlekkeloos werkt, waardoor je daar zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt. Meer weten over Kubernetes of heb je vragen over een van onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer 0316 712 450, stuur ons een e-mail naar support@hosted.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je.