DRaaS: Disaster Recovery-as-a-Service

disaster-recovery_1200x628
Blog

DRaaS: Disaster Recovery-as-a-Service

Het risico op een natuurramp is misschien niet zo groot, maar hoe zit dat met het groeiende aantal aanvallen van buitenaf op ondernemingen? Je dient de data van jouw klanten te beveiligen en bovendien maken mensen helaas fouten. Op het moment dat de systemen falen of er andere ernstige problemen optreden biedt alleen een goede Disaster Recovery de gewenste oplossing.

Dankzij DRaaS behoort een goede, betrouware Diaster Recovery oplossing ook niet meer alleen tot de mogelijkheden voor grote organisaties. Niet langer zijn dure, complexe diensten benodigd of is specifieke (externe) expertise vereist om een betrouwbare Disaster Recovery oplossing te realiseren. Profiteer voordelig van de ideale oplossing bij aanvallen van buitenaf, fouten door medewerkers en andere IT-problemen met grote impact. Disaster Recovery-as-a-Service creëert mogelijkheden voor elke organisatie het MKB, -dankzij kostenbesparing-, een eenvoudige oplossing en de mogelijkheid om hiervoor externe expertise in te schakelen.

Voordelen DRaaS

Dankzij DRaaS is het niet langer nodig om grote investeringen te doen en blijft ook de enorme complexiteit uit. In plaats daarvan wordt het eenvoudig om onze externe expertise in te schakelen, waardoor je organisatie profiteert van drie belangrijke voordelen:

  1. Minder kosten: geen investering nodig
  2. Eenvoudig: managed-mogelijkheden
  3. Externe expertise: maximale performance

Minder kosten: geen investering nodig

Een professioneel systeem en uitvoerings-plan voor Disaster Recovery vraagt traditioneel om een flinke investering. Lastig binnen het MKB, omdat je de beschikbare middelen maar één keer kunt inzetten. Wij begrijpen dat je het werkkapitaal niet volledig aan IT kunt besteden, maar dat je toch zoekt naar een waterdichte oplossing op basis van state-of-the-art-technologie. Dankzij Disaster Recovery-as-a-Service betaal je een vast bedrag per maand, waarvoor je meteen gebruik kunt maken van de oplossing.

Eenvoudig: managed-mogelijkheden

Grote complexiteit voorkomen en er toch zeker van zijn dat alles op de juiste manier staat ingesteld? DRaaS biedt mogelijkheden tot Managed Services, zoals we die bij Hosted.nl aanbieden. Wij gaan aan de slag met de belangrijke complexe zaken, zodat je daar op een meer eenvoudige manier gebruik van kunt maken.

We ontzorgen onze klanten, zodat je geen omkijken heeft naar de technische details. In plaats daarvan kun je er vanuit gaan dat het werkt zoals het bedoeld is. Profiteer van Disaster Recovery die draait op de achtergrond, en paraat staat op het moment dat je dat onverhoopt een keer nodig heeft.

Externe expertise: maximale performance

Is er toch een keer wat aan de hand, heb je aanvullende functionaliteiten nodig of zoek je om een andere reden naar specifieke expertise? Dankzij DRaaS is het mogelijk om externe expertise in te schakelen. Alleen op het moment dat je dat nodig hebt, waardoor het niet nodig is om technisch specialisten aan te nemen of op periodieke basis als dure freelancer in te huren.

Speciaal voor volwassen organisaties

Hosted.nl is officieel Veeam-partner, waardoor we een breed portfolio aan mogelijkheden kunnen bieden voor zowel cloud back-ups en Disaster Recovery. Daarvoor gebruiken we het Veeam Supplier Portfolio, waar we je natuurlijk meer over kunnen vertellen.

ebook

Tip: benieuwd naar de voordelen van DRaaS voor jouw organisatie en nieuw in Disaster Recovery oplossingen? Download het gratis e-book Draas voor Dummies en ontdek er alles over.

Heb je vragen over Disaster Recovery en hoe we je daar specifiek as-a-Service mee van dienst kunnen zijn? We vertellen je er graag meer over, net als over de manier waarop onze andere klanten daar naar grote tevredenheid gebruik van maken. Neem contact op, we horen graag van je.