Colocatie

Eenvoudig eigen servers plaatsen in een datacenter

Introductie van Colocatie

ColocatieBij colocatie plaatsen wij je eigen server in ons datacenter. Wel even rekening houden dat de server in een 19" kabinet past, netwerkkaart, erkende voedinggssoort en dicht is aan de onderkant en bovenkant.

Profiteer van onze verbindingen!

Wij hebben standaard verbindingen naar meerdere datacenters en de hele wereld. Profiteer van de verbindingen die wij al hebben liggen de lage tarieven die we daarom kunnen aanbieden. Standaard zijn zaken zoals redundante airconditioning, 24/7 beveiliging, redundante stroom en brand/lek detectie inbegrepen.

 • Wij kunnen colocatie voorzien vanuit de volgende locaties: BIT (1/2), euNetworks, EvoSwitch, Dataplace en natuurlijk nog veel meer, gewoon even informeren.
 • Wist je dat een datacenter extra veilig is? Beveiligde toegangscontrole, redundantie en veel internetverbindingen zijn standaarden in onze geselecteerde datacenters.
 • Normaliter is het mogelijk om een enkele server, kwart rack, half rack, heel rack, cages en suites te huren in een van onze geselecteerde datacenters.
Colocatie vormen

Colocatie nodig?

Bedenk je eerst wat je precies allemaal nodig hebt. Wij kunnen namelijk veel vormen van colocatie aanbieden (enkele server, kwart rack, half rack, heel rack, cages en suites).

Colocatie specificeren

Probeer duidelijk te specificeren

Het is verstandig om zoveel mogelijk gespecificeerde informatie door te geven, hierdoor kunnen onze medewerkers de colocatie-ruimte beter inschatten.

Website zelf overzetten

Wist je dit al?

Wij zijn een totaalleverancier voor internetdiensten, daardoor kunnen wij vaak voor een besparing zorgen!

Colocatie aanvragen

Heb je vragen over Colocatie?

Hieronder vind je handige antwoorden op vragen die vaak worden gesteld door onze klanten.

 • Moet mijn server voldoen aan specifieke eisen?"Het ophangen van een eigen server in ons datacentrum is inderdaad onderhevig aan enkele voorwaarden. Zo moet de server geplaatst kunnen worden in een 19"" kabinet, moet de rails worden meegeleverd, de server moet zijn voorzien van een herkenbare voedingssoort en een 10/100 mbit netwerkkaart. Daarnaast is het uiteraard noodzakelijk dat de server aan zowel de onderkant als de bovenkant gesloten is."
 • Heb ik zelfstandig toegang tot de colocatie?In beginsel heb je geen zelfstandige toegang tot het datacentrum bij het afnemen van Colocatie. Wij zullen dus de server ophangen en acteren bij een eventuele hardwarefailure. Wel is het in veel gevallen mogelijk om tegen additionele kosten zelfstandige toegang tot het datacentrum te verkrijgen. Voor een nadere toelichting van de mogelijkheden kan je altijd contact opnemen met onze salesafdeling.
 • Vanuit welke locaties kunnen jullie colocatie leveren?Standaard bieden wij colocatie aan vanuit ons datacentrum EvoSwitch in Haarlem en BIT in Ede, wij hebben hier altijd voldoende rackspace beschikbaar om je servers onder te brengen. In bepaalde situaties is het voor ons ook mogelijk om Colocatie aan te bieden vanuit een ander datacentrum. Onze salesafdeling denkt uiteraard graag met u mee voor een passende oplossing.
 • Kunnen jullie vanuit twee datacenters colocatie leveren?Hosted.nl is in staat om uiterst flexibele oplossingen op te leveren welke voortvloeien uit een klantvraag. Colocatie aanbieden vanuit twee verschillende datacentra behoort dan ook zeker tot onze mogelijkheden. Onze medewerkers inventariseren graag de mogelijkheden, neem hiervoor contact op met onze salesafdeling.
 • Hebben jullie ook private racks?Voor grote klanten bieden wij de mogelijkheid om volledige (of halve) racks dedicated af te nemen. Bovendien kunnen wij deze racks vaak aansluiten op onze patching en bieden wij de mogelijkheid om tegen additioneel tarief gebruik te maken van onze bandbreedte en onze IP-ranges. Voor een oplossing die compleet op jou situatie is toegespitst kunt u contact opnemen met onze salesafdeling.
Ontdek meer

Onze klanten

 • Klant WePro
 • Klant PageFreezer
 • Klant MovinU
 • Klant Rijksoverheid
 • Klant Xaris
 • Klant Green Valley